Kyra Bullens – Levenslijnen

19 oktober tot en met 24 november

“Wat zijn levenslijnen? Vastgelegde paden, die chronologisch zijn en ook weer steeds veranderen. Maar eigenlijk zijn het geen echte veranderingen, omdat alles steeds doorgaat.” Kyra Bullens.

Het werk van Kyra Bullens beperkt zich niet tot slechts één materiaal of techniek. Haar oeuvre bestaat zowel uit 2D, 3D en film. Het werk kenmerkt zich door de persoonlijke onderwerpen. Zoals het werk ‘Warm nest’ wat ze als een zelfportret van haar jeugd beschouwt. Maar ook onderwerpen als herinneringen fascineren haar.

Ditmaal legt ze de nadruk op haar monotype werk. Een druktechniek waar slechts één enkele druk mee gerealiseerd kan worden. Juist het unieke aan deze druk boeit haar. Met het onderwerp Levenslijnen is ze al een tijd bezig, maar voor Bullens moet het werk altijd even rijpen.

“Kunst is als goede wijn. Het moet even rijpen, dan smaakt het veel beter.” Kyra Bullens.

Tijdens deze expositie wil Bullens voor één moment verschillende mensen bij elkaar brengen. Wat hebben deze mensen met elkaar gemeen? Helemaal niets, behalve dat ze even de tijd nemen, om een moment vast te leggen en een monotype te maken in Atelier Anders. Gezamenlijk vormen ze de ‘Muur van Momenten’. Het laatste weekend van de expositie kan iedereen zijn druk ophalen.

Op 17 november 2018 zal er een verdiepingsworkshop plaatsvinden. U leert meerdere monotype technieken en werkt met een echte drukpers. U gaat naar huis met een drieluik van monotypes. Meer informatie vindt u onder de kop workshops.