Jelle Slof – BONUS

Van 31 augustus tot en met 6 oktober 2018

Kunstenaar Jelle Slof heeft een onderwerp gevonden wat hem nieuwe schildertechnische uitdagingen geeft en toevallig ook past in het WE ARE FOOD jaar van Noord-Brabant, namelijk de Albert Heijn Bonus folder. Zo zou het voor een schilder onlogisch zijn om oranje sinaasappels, in een oranje netje, op een oranje achtergrond te schilderen. Maar aangezien de Albert Heijn dat wel doet, gaat Slof deze uitdaging aan.

Jelle Slof  profileert zichzelf als een ‘conceptueel ambachtsman’. Pure ambachtelijkheid is volgens hem een onmogelijk streven in de kunst. Met een goed oog voor detail legt hij dan ook bestaande beelden opnieuw vast.

Door de herkenbare beelden roept het bij iedereen een reactie op. De bonus folders die iedereen wekelijks bij de post ontvangt en vaak ook snel weer weggooit, worden ditmaal goed bekeken.

Kom met eigen ogen bekijken wat Jelle Slof met precisie heeft bestudeerd en geschilderd, waar de gemiddelde burger waarschijnlijk niet meer van zal opkijken.

Dit jaar is Noord-Brabant uitgeroepen tot Europese regio van de gastronomie. Tijdens dit WE ARE FOOD jaar wordt vanuit verschillende standpunten aandacht besteed aan eten. Atelier Anders besteedt met het werk van Slof aandacht aan de reclame en het in beeld brengen van eten. Hoe supermarkten zowel herkenning oproepen als mensen bindt met beeld.