21 juni – 27 juli 2019

Kunstenaar SARAH VAN ROSSEM beschrijft haar werk als
fotografiek. Het zijn beelden die tot stand komen door diverse fotografische processen zoals cyanotypie, chlorophyll print en grafische technieken zoals zeefdruk en lithografie op keramiek.
Haar werkproces start vanuit foto’s of fotogrammen die ze maakt of verzamelt in haar omgeving of op verre reizen.
Flora, fauna en de mens ten opzichte van zijn omgeving spelen een grote rol in haar thematiek. Door haar gelaagde technieken neemt van Rossem de beschouwer mee op een zoektocht en laat hen een bijzondere reis beleven.
Kijken of Zien? Is een expositie, waarbij Sarah van Rossem de kijker uitnodigt om de wereld te zien door haar ogen. Hoe zij haar waarneming beeldend interpreteert en vormgeeft om dit over te brengen op de kijker. Want kijken doen we allemaal maar zien we ook?

Win dit kunstwerk!

Op 31 mei 2019 verloot Atelier
Anders het kunstwerk ‘Fly 2’ (20×30 cm) van Sarah van Rossem onder al haar nieuwsbrief lezers.
Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle activiteiten. Het werk wordt door Sarah van Rossem zelf overhandigd op de opening van haar expositie op
21 juni 2019.

Fly Sarah van Rossem win een kunstwerk nieuwsbrief Atelier Anders
Win een kunstwerk Atelier Anders

Workshops

Monotype

Zaterdag 13 juli

Sarah van Rossem geeft een zeer toegankelijke monotype workshop, met gegarandeerd een verbluffend resultaat. Monotype is een druktechniek, waarbij telkens slechts één unieke druk ontstaat. U gaat naar huis met enkele bijzonder drukken, gemaakt in een experimenteel en ambachtelijke techniek.

Tijd: van 14:00 tot 16:00

Kosten: € 30,50

Cyanotypie

Zaterdag 20 juli

Voor de gene die een unieke techniek willen leren, geeft Sarah van Rossem een cyanotypie workshop. Een fotografisch proces waarbij na ontwikkeling een cyaan-blauwe afdruk ontstaat. Voor een eeuw was het de meest gebruikte techniek om tekeningen te vermenigvuldigen in de industrie. Tegenwoordig kan u met de juiste chemische stoffen wonderlijke beelden creëren.

Tijd: van 14:00 tot 16:00

Kosten: € 31,50