Iedereen heeft een hoofd

3 mei – 8 juni 2019

Het portret is een belangrijk onderwerp in de kunst. Drie kunstenaars komen vanuit diverse zoektochten samen tot dit onderwerp. In uiteenlopende technieken worden gezichten weergegeven.

De tekeningen van ROOS MARTHE THIJSEN hebben een herkenbaar handschrift en ingetogen kleurgebruik. Ze beheerst meerdere technieken zoals schilderen, tekenen en etsen.
‘Iedereen heeft een hoofd’ is de titel van haar serie ‘Koffie koppen’ die tijdens deze expositie centraal staan. Dit zijn portretten in mixed-media, gemaakt met koffie, Oost-Indische inkt en
houtskool. Deze werken zijn voor Thijsen een onderzoek naar het belang van het hoofd en wat het voor haar betekend.

Samen met deze expositie schenkt Atelier Anders koffie en thee.
Koffie verbindt en brengt mensen in contact, met elkaar en met de kunst. Kom in contact met de social drawings van Thijsen.

INGE LEUVERINK werkt in diverse technieken, maar door haar onderwerpen te ontrafelen en weer te verbinden, ontstaat er een interessante dialoog. Dit maal gaan haar gedrukte en
getekende portretten deze dialoog aan met het werk van andere kunstenaars. In haar nieuwste werk verlaat haar lijnenspel het platte vlak en wordt het een 3D beeld.

MARIA VAN DER LAAR boetseert in klei, naar waarneming van de mens, waarbij het portret vaak centraal staat. Haar werk is veelal gemaakt uit keramiek, gips klei, brons of kunsthars. Haar ambachtelijke hand creëert een beeld wat zowel waarheidsgetrouw is, als een expressieve interpretatie.