Hanneke Roumans – Nature to go!

Hanneke Roumans bekijkt de omgang van mensen met de natuur. Is het nog wel echte natuur? Of zijn we zo ver van de natuur gedistantieerd, dat onze gecultiveerde natuur voldoende is? Roumans confronteert de kijker met deze vragen op een luchtige, soms wat humoristische manier.

Tijdens deze expositie is haar nieuwe project ‘Nature to go’ te zien en uiteraard mee te nemen. De maatschappij wordt steeds vlugger en veranderlijker. Waarom de natuur niet? Voor slechts € 5,- haalt u snel een portie natuur bij de pop-up store in Atelier Anders. Het is niet zomaar een stukje natuur, het plantje in de gemakkelijke draagtas heeft een persoonlijk paspoort. Waardoor u weet wat zijn of haar voorkeuren zijn en u kunt het natuurlijk overal meenemen.

Bent u meer een dierenvriend, dan zijn de in olieverf geschilderde visjes van Roumans misschien iets voor u. Want wat is er nog natuurlijk aan een goudvis in een kom? Koop dan een visje van Roumans, goedkoper in onderhoud en zeker zo persoonlijk. Via haar zelf ontwikkelde matching programma vindt u de vis die echt bij u past.

Tot slot presenteert Hanneke Roumans een serie schilderijen onder de naam ‘nachtblind’. In de periode dat dit werk ontwikkeld is leefde zij s’ nachts. Ze werd niet meer geleefd door het ritme van de dag en maakte veel natuurwandelingen die haar oog op andere dingen liet vallen. Bekijk de nacht door de ogen van Roumans.

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 juli is Hanneke Roumans zelf aanwezig in de galerie.
Op zaterdag 18 augustus is er een workshop visjes schilderen. Kijk voor meer informatie bij workshops.