Iris Hofland – Vreemde wegen – Een verkenning van de Maashorst

11 mei tot en met 23 juni 2018

Elk stukje natuur bereikt zijn ultieme moment van esthetiek bereikt. Dit kan zijn tijdens de ontkieming tot en met de laatste vezels van het verval. Kunstenaar Iris Hofland vangt dit unieke moment door lijdzaam te observeren.
Haar werk is een verkenning van het kijken en beleven. De natuur is hierbij zowel de inspiratiebron, als materiaal. Hofland brengt haar verwondering en bewondering van de natuur over op de toeschouwer.

Ditmaal laat ze zicht inspireren door het lokale natuurgebied de Maashorst. Kijk door de ogen van Iris Hofland en bezoek het Nederlandse oer-gebied de Maashorst.

Op 11 mei bent u van harte welkom bij de opening van deze expositie.
Inloop: 16:00
Officiële opening: 16:30
Afsluiting: 18:30

Wandeltocht
Op zaterdag 2 juni zal er een wandeltocht plaatsvinden, onder leiding van natuurgids Diny de Groot van de IVN. Deze wandeltocht start om half 10 bij natuurcamping Hartje Groen (Udensedreef 14, Schaijk). Tijdens deze 2 uur durende ontdekkingstocht wordt u meegenomen door het prachtige natuurgebied de Maashorst. Tevens krijgt u de gelegenheid om foto’s te maken voor de fotografie wedstrijd.
Als afsluiting wordt er een bezoek gebracht aan Atelier Anders. Bij de galerie is genoeg parkeergelegenheid voor uw eigen vervoer. De afstand van Hartje Groen naar Atelier Anders is 1,8 km.
U krijgt de gelegenheid om de expositie van Iris Hofland te bekijken, onder het genot van een kopje koffie of thee. U krijgt een unieke kijk en uitleg over haar werk.

Data: Zaterdag 2 juni
Tijd: 9:30 Start wandeltocht op de parkeerplaats van camping Hartje Groen.
11:30 Vertrek van camping Hartje Groen naar Atelier Anders.
11:45 – 12:15 Bezoek expositie Iris Hofland met koffie en thee.

Prijs: Bij voorinschrijving bedraagt de kosten voor de wandeling € 2,50 p.p. dit kunt u doen op de locatie van Atelier Anders of het bedrag (met vermelding van uw roepnaam en titel ‘Wandeltocht’) over te maken naar NL16INGB0007829184.
Het is ook mogelijk om op de dag zelf aan te sluiten. Dit bedraagt € 3,50 p.p. en dient dan terplekke contant afgerekend te worden.

Fotowedstrijd

Ter gelegenheid van de expositie ‘Vreemde wegen – een verkenning van de Maashorst’ van Iris Hofland hield Atelier Anders een fotowedstrijd. Iedereen kon zijn of haar foto van de Maashorst insturen tot en met 9 juni 2018.Iris Hofland heeft deze foto uitgekozen als winnende foto.

Beoordeling Iris Hofland.

“Ik vind dat zij een beeld heeft vastgelegd dat verder gaat dan een prachtige natuurfoto. Het beeld blijft fascineren wanneer je er naar kijkt. Het hoogte punt van bloei is al voorbij, het frisse groen maakt het beeld vitaal en levendig.”

Rosanne Schuurmans gaf een mooie beschrijving van haar foto.

“Het werk van Iris Hofland inspireerde mij bewuster naar de natuur te kijken. Tijdens mijn wandeling door natuurgebied de Maashorst, kwam ik uit bij het Kabouterbos vlakbij Slabroek. Dit riep veel herinneringen op uit mijn jeugd. Hoe zou het nu gaan met de bewoners van dit bos? Zoekende naar de kabouters vroeg ik mij af hoe hun kijk op de Maashorst zou zijn. Ik besloot de wandeling te lopen vanuit het perspectief van de kabouters en nam ik deze foto. De dromerige sfeer met de verticale lijnen van het gras geeft de balans tussen rust en kracht weer, wat voor mij typerend is aan de Maashorst.”

 

Deze winnende foto is ook een maand te bezichtigen in het gemeentehuis van Landerd.