Eitempera

Zelf verf maken met ei.

Wat is verf eigenlijk en hoe wordt het gemaakt? Weet u dat men ook verf met behulp van ei kan maken? En waarom zou je dat doen?
In deze workshop ga je met behulp van pigmenten en ei je eigen verf, eitempera, maken om mee te schilderen. Eitempera is een verfsoort die de helderheid van de pigmenten goed behoudt. Zo ontstaan heldere kleurrijke schilderwerken, die ook te zien zijn in b.v. het werk van Esmee Seebregts.

 “Kom een eitje tikken en maak met uw zelfgemaakte verf uw eigen kleurencompositie.”

Lesinhoud: na het bekijken van een korte video waarin Esmee Seebregts uitleg geeft over haar werk, krijgt u meer informatie over enkele pigmenten. Daarna gaan we aan de slag met het voorbereiden van de pigmenten en het maken van de eitempera. Daarna kan het schilderen beginnen. Maak een kleuren compositie of een andere vrije schildering, met uw eigengemaakte verf.

Duur: 2 uur 
Prijs: € 31,50 p.p. 
Aantal deelnemers in Coronatijd: vanaf 4 tot max 10 personen bij Atelier Anders. Tot 30 personen op locatie (mits de 1,5 meter afstand bewaard kan worden).

Wil je meer leren over tempera of over het werk van Esmee Seebregts. Koop dan het boekje ‘Esmee Seebregts – De kleurkracht van eitempera’ speciaal ontwikkeld door Atelier Anders.

Terug naar workshops