Wanderer – Mirjam Withaar en Leonie van den Ende

Dwalen door de natuur

Op vrijdag 3 april 2020 opent de exposite ‘Wanderer’ met werk van Leonie van den Ende (Dordrecht, 1996) en Mirjam Withaar (Dussen, 1992). U bent van harte welkom tijdens de opening. Om 19:00 kunt u inlopen en op 19:30 is de officiële opening. U krijgt de mini docu over de kunstenaars te zien en krijgt van hen zelf een opdracht om aan de slag te gaan. Nieuwsgierig? Kom mee het glas heffen op deze expositie.

Ze nemen je mee op hun dwalingen door de natuur en laten je verwonderen door schoonheid en diversiteit van het Nederlandse landschap. Zwerf door deze prachtige expositie en laat je opnieuw verwonderen door de natuur.

Mirjam Withaar

Mirjam Withaar werk veelal in keramiek en creëert met natuurlijke tinten organische objecten. Na haar opleiding Fine Art aan het St. Joost in Breda, hadden haar kunstwerken vaak een handeling of menselijke activiteit nodig, om geactiveerd te worden. Inmiddels ligt de nadruk niet meer op het rituele aspect van haar werk, maar op de esthetiek van de steeds wisselende natuur.

Afgelopen najaar heeft ze zich veelal laten inspireren door paddenstoelen, schimmels en sporen. Om haar fascinatie voor deze vormen goed te kunnen uiten, is ze verder gegaan dan keramiek. Zo zal ze ook haar met wol gevilte werk tonen en drukken van paddenstoelen op fotogevoelig papier.

Withaar zal het laatste weekend van deze expositie op 6 juni zelf aanwezig zijn en geeft een demonstratie van het wol vilten.

Leonie van den Ende

Leonie van den Ende toont haar fotografie, etsen en teksten waarmee ze de bezoeker wil laten zien dat de natuur in ons eigen land een plek van verwondering is en meer mag zijn dan het decor van een comfortabele zondagswandeling. Haar werk kun je zien als een herwaardering van stilte, spelen en verdwalen en vormt in die zin een tegenbeweging op het snelle karakter van onze huidige maatschappij, waarin vaak geen tijd is voor het onbekende en onverwachte.

Van den Ende heeft zich veelal laten inspireren door de Biesbosch. Telkens als ze op pad gaat beseft ze dat ze alles slecht eenmaal kan waarnemen, door het veranderlijke karakter van de natuur. Tijdens deze expositie toont ze haar huidige project, bestaande uit beelden van haar zwerftochten door de Oosthaven.

Wander en laat je inspireren door de zienswijzen van deze natuurdwalers en kijk met een nieuwe blik naar onze prachtige ontluikende natuur. De expositie is te bezichtigen tot en met 6 juni 2020.