Wanderer – Mirjam Withaar, Sarah van Rossem en Inge leuverink

12 juni -5 september 2020

De online opening van de expositie Wanderer

Atelier Anders gaat op 12 juni weer open voor publiek. Deze zomer is er een ode aan de natuur te zien. De zomer expositie genaamd ‘Wanderer’ bevat de diverse werken van Mirjam Withaar, Sarah van Rossem en Inge Leuverink. Ze nemen u mee op hun dwalingen door de natuur, hun gedachten en de kunst. Zwerf door deze prachtige expositie en laat u opnieuw verwonderen door de natuur.

Op 12 juni houden we een online opening, waarbij er een film wordt gedeeld, waarin de kunstenaars uitleg geven over hun werk. Ze zullen ook een oproep doen aan u, om zelf te komen dolen en dwalen, waarna u net als zijn kunt creëren.

Mirjam Withaar

Mirjam Withaar werk veelal in keramiek en creëert met natuurlijke tinten organische objecten. Na haar opleiding Fine Art aan het St. Joost in Breda, hadden haar kunstwerken vaak een handeling of menselijke activiteit nodig, om geactiveerd te worden. Inmiddels ligt de nadruk niet meer op het rituele aspect van haar werk, maar op de esthetiek van de steeds wisselende natuur.
Afgelopen najaar heeft ze zich veelal laten inspireren door paddenstoelen, schimmels en sporen. Om haar fascinatie voor deze vormen goed te kunnen uiten, is ze verder gegaan dan keramiek. Zo zal ze ook haar met wol gevilte werk tonen en drukken van paddenstoelen op fotogevoelig papier.

Kunstenaar Sarah van Rossem houdt van reizen en dwalen door onbekende gebieden. Vol met nieuwe inspiratie, werd ze gedwongen om haar huidige reis af te breken. Na de indrukwekkende natuur te hebben ervaren van Alska, Nicaragua, Costa Rica, Pakistan, India tot Nepal, bruist ze van binnen. Eenmaal thuis in Nederland kan ze gewoonweg niet stil zitten en is ze vol passie aan de slag gegaan.
Haar nieuwste werk is nog in de maak, maar veel belovend. Sarah van Rossem beschrijft haar werk als fotografiek. Ze combineert meer soorten druk- en fotografie technieken op diverse materialen. Ze werkt veelal in cyanotypie, chlorophyll print, maar ook in grafische technieken zoals zeefdruk en lithografie op keramiek. Dwaal met haar mee over de gehele wereld, maar ook door haar werk. Speur naar de diverse toegepaste technieken.

Inge Leuverink creëert met lijnen. Van potlood op papier, tot lijnen los in de ruimte. Haar werk gaat over ontrafelen en verbinden. Waarin het organisme altijd een prominente rol heeft.
In de afgelopen jaren heeft ze het werken met 3D pen eigen gemaakt en heeft ze nieuwe technieken ontwikkeld. Haar waarachtige werk varieert, van kleine fijne schetsen die van het papier lijken weg te lopen, tot complete installaties waarin je letterlijk kan verdwalen. Poëzie en het gesproken woord spreekt haar aan en wordt dan ook vaak verwerkt in haar werk.

Kom dwalen door haar werk en ontdek de diversiteit en talrijkheid van de prachtige beelden die ze samenvoegt, om een wonderbaarlijk verhaal te vertellen.
Naast deze prachtige expositie is er voor elke kunstenaar een mini documentaire ontwikkeld, waarin zij meer over zichzelf vertellen en inzicht geven in hun werk. Voor de eerste honderd bezoekers, liggen er pakketjes met een klein bolletje, zelf hardende klei klaar. Het is mogelijk om door de expositie te dolen of door de natuur te dwalen. Waarna u het mag vormen naar uw inspiratie, tot uw eigen ‘Wanderer’ beeldje.

Op zaterdag 5 september, de laatste dag van de expositie zullen de kunstenaars zelf aanwezig zijn. Er wordt ook een schilderstation ingericht, zodat u uw eigen ‘Wanderer’ beeldje kunt beschilderen. Er zijn nog meerdere activiteiten om dan aan deel te nemen.
De expositie is te bezoeken op vrijdag en zaterdag van 13:00-17:00, van 12 juni tot en met 5 september 2020.