27 september – 2 november 2019

Kunstenaar Lisa Beckers (1989) is sinds maart 2018 bezig met het project Maashorst. Een interdisciplinair onderzoek naar de kern van de Maashorst. Haar schilderijen laten je letterlijk verdwijnen in de aarde.

Vanuit haar kennis als ambachtelijke schilder is ze op zoek gegaan naar grond uit de Maashorst, die zij verwerkt tot pigment. Met hulp van Rimbaud Lapperre en Maashorst-kenner Ton Vogels is ze nog verder de grond ingedoken. Zo heeft Beckers ijzeroer uit de Peelrandbreuk gebruikt.

Met haar collectie pigmenten, zoals Slingerpad bruin, Mortelse oker, Slabroek grijs en Perekker roze, heeft ze een bijzonder palet met caseïne verf gemaakt.

Kunstzinnige bedrijfsuitjes Landerd Creatieve workshops Landerd Kunstzinnige activiteit Landerd Kunst kijken Landerd Toegankelijke kunst Landerd Betaalbare kunst Landerd Ambachtelijke kunst Landerd Jonge kunstenaars Landerd Lokale kunstenaars Landerd Kunstverkoop Landerd Atelier Noord-Brabant Expositie Noord-Brabant Galerie Noord-Brabant Beeldende kunst Noord-Brabant Workshop kunst Noord-Brabant Atelier Anders kunst workshop kunstzinnige bedrijfsuitjes creatieve workshop Brabant creatieve familie workshop kunst en cultuur educatie voor scholen Schaijk Kunsteducatie basisonderwijs Kunsteducatie voortgezet onderwijs Zelf aan de slag Kunstzinnige activiteit Creatieve groepsactiviteiten maashorst lokale kunstenaars jonge kunstenaars kunst kijken Toegankelijke kunst Kunst kopen Ambachtelijke kunst Toegankelijke kunst Mooie betaalbare kunst

Je kunt Beckers beschrijven als een moderne romanticus. In de hedendaagse wereld heeft de mens altijd een hand in het landschap. Door in te zoemen op een klein stukje natuur, waar de menselijke hand niet meer te zien is, ontstaat weer de grootsheid van de natuur. Het micro beeld toont geen huis of andere bouwsels, maar ongerepte schoonheid. Het werk verstilt en geeft de rust waar misschien elk mens onbewust naar verlangt.

Tijdens de expositie bij Atelier Anders toont ze het onderzoek en de schilderijen die daar uit voortgekomen zijn.

Al nieuwsgierig klik hier en kijk in de webshop naar haar schilderijen.

Oer-festival

Zondag 13 oktober

Tijdens het oer-festival op zondag 13 oktober zal Atelier Anders op Herperduin aanwezig zijn. Kunstenares Lisa Beckers demonstreert hoe zij pigment voor verf maakt van Maashorstse grond.

Maar u kunt ook aan de slag! We gaan terug naar de basis van de druktechniek. U mag zelf een monotype print maken. Een druk waarbij u slecht één afbeelding kunt maken. We maken gebruik van materialen en afbeeldingen uit de Maashort. Met stiften en stempels pimp je je druk tot een echte postkaart.

Vrijdag 18 oktober.

Gratis Fietstocht

Van 9:30 tot 12:00 kunt u mee op fietstocht door de Maashorst. Samen met kunstenares Lisa Beckers gaan we op zoek naar grond met diverse kleuren. De fietstocht is ca. 24 kilometer en zal ons brengen naar de plekken waar zij haar aarde heeft verzameld voor de expositie bij Atelier Anders. Vanuit de galerie zullen we vertrekken en weer ook terug komen, om met de gevonden grond aan de slag te gaan. Hoe maakt je nou precies pigment? En hoe kan je er dan mee schilderen? Vragen die Lisa Beckers allemaal gaat beantwoorden.

Oer-lunch

Mensen kunnen van 12:00 tot 13:00 terecht voor een echte oer-lunch, waarbij u uw eigen brood mag bakken om een stok bij het vuur. Er zullen uiteraard lekkere hapjes aanwezig zijn van lokale producten. Eet gezellig mee voor € 8,- p.p.

Eitempera

’s Middags van 13:30 tot 15:30 kunt u zich verdiepen in één van de oudste verftechnieken; eitempera. U gaat uw eigen verf maken met ei. We bekijken de expositie en u krijgt meer informatie over pigmenten en hoe u er verf van kunt maken. Tot slot maakt u uw eigen schildering, met deze speciale verf. U laat zich inspireren door voorwerpen uit de Maashorst. Deze toegankelijke workshop geeft u inzicht in ambachtelijk schilderen, waarna u naar huis gaat met uw eigen kunstwerk. De workshop bedraagt € 31,50 p.p.

Voor slechts € 37,- kunt u het hele dagprogramma inclusief lunch volgen. Reserveer snel uw plekje. Deze activiteiten zijn ook geschikt voor de gehele familie. Zo mogen kinderen en jongvolwassenen van 8 tot 20 jaar al voor € 28,- totaal deelnemen en ondergedompeld worden met het oer-gevoel volgens Atelier Anders.

Klik hier voor meer informatie over de eitempera workshop.