Esmee Seebregts – De kleurkracht van eitempera

Van 10 november 2017 tot en met 27 januari 2018

De Griekse filosoof Plato beweerde dat een goede lijntekening veel meer plezier voor het oog geeft dan ‘de meest mooie kleuren die verwarrend zijn opgebracht’. Kunstenaar Esmee Seebregts brengt deze stelling flink aan het wankelen met haar onderzoek naar kleur.

Altelier Anders presenteert een overzichtstentoonstelling met de bijzondere werken van Esmee Seebregts. De nadruk wordt gelegd op haar werken gemaakt met eitempera. Ze heeft gekozen voor deze techniek aangezien de kleur van de pigmenten het meest helder blijft.

Ter gelegenheid van deze tentoonstelling heeft Atelier Anders een Even Anders pakket ontwikkeld. Dit workshoppakket bevat materiaal waarmee je zelf stap voor stap je eigen eitemperaverf kan maken. Hierbij hoort ook een boek met extra informatie en inspiratie door de ogen van de kunstenaar. Het is mogelijk om dit Even Anders pakket in de vorm van een workshop in het atelier af te nemen. U krijgt dan ook een kleine documentaire te zien waarmee u een kijkje neemt in het atelier van Esmee Seebregts