Monotype

Een unieke druktechniek.

Bent u opzoek naar een kunstzinnige en toegankelijke workshop, met een gegarandeerd verbluffend resultaat voor elke deelnemer? Of wilt u nieuwe inspiratie en heeft u behoefte aan wat meer verwondering? Dan is monotype de workshop voor u. Ga los in deze ontzettend leuke en eenvoudige techniek en ga naar huis met diverse mooie afdrukken als aandenken. Ervaring is niet vereist.

“Zoveel mooie afdrukken in zo’n korte tijd!”

Lesinhoud: we werken via verschillende techniekkaarten, die uitleggen hoe je een monotype kunt maken. Zo kan iedereen in zijn eigen tempo en op zijn eigen niveau werken. Enkele techniekkaarten zijn opgedragen aan bestaande kunstenaars, die u inzicht in hun werkwijzen verschaffen.
Monotype is een druktechniek, waarbij slechts één maal een druk gemaakt kan worden. De basis van deze techniek is het egaal inrollen van een drukplaat met drukinkt, waarop platte voorwerpen of papieren silhouetten gelegd worden die dan worden gedrukt. We maken gezamenlijk drie verschillende drukken, zodat u niet alleen de techniek hebt geproefd maar ook met eigen ogen hebt zien ontstaan. Daarna kunt u naar eigen keuze verder. Tijdens deze workshop is het gebruikelijk om meer dan 20 drukken te maken. Experimenteer en ontdek met deze ambachtelijke en veelzijdige techniek.

Duur: 2 uur
Prijs: €30,50 p.p.
Aantal deelnemers: vanaf 4 tot 10 personen bij Atelier Anders. Tot 50 personen op locatie (mits de 1,5 meter afstand bewaard kan worden).

Reserveren is ook mogelijk buiten de openingstijden van Atelier Anders.

Het is mogelijk om deze workshop op locatie te reserveren. Hierbij komt een reiskosten tarief van €12,- tot 40 km vanaf Atelier Anders. Extra kilometers krijgen een heffing van €0,30 per kilometer.

Terug naar workshops