Cyanotypie

cyanotypie workshop, creatieve workshop Landerd, workshop Schaijk, kunst workshop Noort-Brabant

Analoog Photoshoppen in een cyaan blauwe kleur.

Cyanotypie is een fotografische techniek uit 1842 waarbij na ontwikkeling een cyaan-blauwe afdruk ontstaat. In deze workshop leer je over een ouderwetse fototechniek, hoe die te gebruiken en maak je verschillende kunstwerken. Cyanotypie biedt veel mogelijkheden, zo is er voor iedereen een resultaat naar wens te behalen.

Lesinhoud: bij deze workshop ligt de nadruk op het experiment. We werken met voorbewerkte vellen, die lichtgevoelig zijn door chemische stoffen. Prachtige vormen uit de natuur dienen als basiselementen en worden aangevuld met negatieven en dagelijkse voorwerpen. Het is mogelijk om per mail één afbeelding per persoon, voorafgaand van de workshop, naar Atelier Anders te sturen. Deze foto wordt geprint op een transparante sheet waardoor je hem kan toepassen in een afdruk. De afdrukken dienen na het spoel-bad nog even te drogen, waardoor niet al het werk droog mee naar huis kan.

 “Neem een kijkje in de wereld van de ouderwetse fotografie!”

Tijd: 2 uur
Prijs: €31,50 p.p.
Aantal deelnemers: 4 tot 10 personen bij Atelier Anders. Tot 30 personen op locatie (mits de 1,5 meter afstand bewaard kan worden).

Reserveren is ook mogelijk buiten de openingstijden van Atelier Anders.

Het is mogelijk om deze workshop op locatie te reserveren. Hierbij komt een reiskosten tarief van €12,- tot 40 km vanaf Atelier Anders. Extra kilometers krijgen een heffing van €0,30 per kilometer.

Terug naar workshops