Op 8 maart opent de expositie ‘Extra Extra!’ van Matteo Bal en Korneel Jeuken, bij Atelier Anders.

De eerste duo expositie bij Atelier Anders biedt een expressieve dialoog tussen twee veel belovende kunstenaars. Niet alleen hun vrije werk wordt belicht, maar ook de grens van hun toegepaste werk wordt opgezocht. Deze dunne scheidslijn tussen de kunst en hun journalistieke beroepspraktijk, is een spannende zoektocht voor de beschouwer.

Matteo Bal is een jonge animator/illustrator, afgestudeerd aan ArtEZ (2018) als docent beeldende kunst & vormgeving te Arnhem. Matteo werkt veelal intuïtief, waarbij vooral het beeld centraal staat. Vanuit daar ontstaat het verhaal. Het werk balanceert op de grens van kunst en illustratie.

Tijdens deze expositie toont hij diverse animaties uit vrij werk, waaronder zijn afstudeerfilm. Verder presenteert Bal een selectie animaties, gemaakt voor de Volkskrant, ontdaan van hun media opschriften. Zo blijft een krachtig en sprekend beeld voor de toeschouwer over.

Korneel Jeuken gebruikt beelden van alledag, die hij isoleert en weer herschept, waardoor ze een nieuwe betekenis krijgen. De kartonnen dozen waar hij op werkt lijken zo van straat geplukt en geven het werk een urban karakter. Toch ontstaat door een combinatie met een glanzend oppervlak van glas of epoxie de tegenstrijdigheid die Korneel wil uitdrukken en die iets weergeeft over zijn leefwereld.  Tekenen, knippen, schilderen en plakken komen samen in de manier van werken waarmee Jeuken een absurdistische wereld vol zwevende mannen en gemaskerde superkinderen creëert.

Speciaal voor deze expositie komen zijn originele cartoons voor De Gelderlander voor de dag. In een nieuwe serie collage-tekeningen treedt Korneel letterlijk buiten de kaders van de lijst.

Zowel Matteo Bal als Korneel Jeuken hebben het talent om actuele en soms zware onderwerpen, om te zetten naar een toegankelijk beeld. Waarmee ze mensen prikkelen, amuseren en zelfs hun meningen laten betwisten.

U bent op 8 maart van harte welkom bij de opening om 19:30. De expositie is te bezoeken tot 20 april 2019.